PMS Drukwerk (Fluor en metallic kleuren)

Het kleurmodel CMYK is de meest gangbare druktechniek. Hiermee worden full colour ontwerpen namelijk in slechts 4 drukgangen op papier aangebracht. Het kleurbereik is erg groot, en de kleuren zijn diep en scherp.

2-kleurendruk

In sommige gevallen kan het interessanter zijn om voor PMS-druk te kiezen. PMS (Pantone Matching System) is een universeel kleursysteem van vooraf gemengde standaardkleuren. Elke kleur heeft een eigen nummer en bijbehorende specificaties. Drukkers wereldwijd kunnen hiermee exact dezelfde kleur bereiken.

Om die reden bestaan logo’s en huisstijlen van organisaties vaak uit PMS-kleuren. Indien een ontwerp één of twee specifieke kleuren bevat geeft drukken in PMS meestal het beste resultaat.

Fluor - en Metallic kleuren

CMYK heeft een groot kleurbereik, maar dit bereik is niet oneindig. Er zijn kleuren, zoals goud, zilver, metallic- en fluor kleuren, die met CMYK niet bereikt kunnen worden. Deze kleuren zijn wel beschikbaar in PMS. Bevat uw ontwerp één of meerdere van deze speciale kleuren, dan kunnen wij door middel van PMS-druk prachtig drukwerk leveren.