Foliedruk

Bij foliedruk wordt een dunne kleur- of metaalfolie met hoge druk op het drukwerk aangebracht door middel van een handgemaakte magnesiumcliché of messingstempel en met een temperatuur van 130°C. Ja, vandaar dat het ook wel hot foil heet.

Goud, zilver of metallic kleuren

Goud- en zilverfolie zijn zeer populair bij foliedruk. De kleur van deze edelmetalen geeft ieder drukwerk een chique en exclusief tintje. Toch heb je tegenwoordig folies in vele metallic kleuren, die zelfs met elkaar gecombineerd kunnen worden. Er zijn folies in hoogglans en in matte uitvoeringen.

Toepassingen van goudfolie drukken

Foliedruk wordt voornamelijk toegepast bij jaarverslagen, certificaten en uitnodigingen, al wordt het ook vaak ingezet om elegante wijnetiketten, exclusieve verpakkingen en originele kerstkaarten te creëren. Het is daarnaast dé uitgelezen techniek om boekomslagen luxe af te werken. Je kunt ook een goud- of andere metallic folie op geboortekaartjes en trouwkaarten drukken voor een unieke en romantische uitstraling. En wat dacht je van een visitekaartje met een gouden randje? Door foliedruk in je visitekaartje te verwerken creëer je pas echt een pronkjuweeltje. En zo zijn er nog talloze toepassingen met metallic kleurfolies denkbaar.

Goedkopere alternatieven voor foliedruk

Omdat de clichés of stempels maatwerk zijn, is foliedruk en dus ook goudfolie kostbaar. Gelukkig kun je met de juiste pantonekleur en correcte CMYK-waarden ook goudkleuren benaderen in printwerk. Daarmee geef je toch net dat beetje koninklijke elegantie aan je drukwerk, zonder daar een vorstelijk prijsje voor te betalen. De precieze kleurwaardes die gebruikt worden voor het produceren van full colour goud, zilver en brons, vind je hier.

Andere goedkope alternatieven voor goudfolie zijn er ook. Voor grote oplages is inline cold foil een goede optie. Digitale goudfolie, waarbij laminaat over het drukwerk wordt gezet, is perfect voor kleine oplages die om een glossy effect vragen. Hier kun je ook weer alle kanten mee op. Als dit geen gouden tip is?

Goudfolie drukken of een andere kleur?

Foliedruk toe laten passen op jouw drukwerk? Vraag direct een offerte aan. Nog even brainstormen over de mogelijkheden? Bel dan: 013 - 582 09 68