Tips om jouw bedrijf te presenteren op de beurs

Geschreven door Nick Grein op 11 juni 2015

presentatiewand voor beurs

Ga jij met jouw bedrijf op een beurs staan? Heb je al nagedacht over hoe je je bedrijf precies gaat presenteren? Beurzen zijn over het algemeen groot van opzet en er komen meestal vele bezoekers. Op dit soort evenementen gaat het vaak om een goede eerste indruk achterlaten om zo potentiële klanten naar jouw beursstand te lokken. Een opvallende stand die mogelijke klanten uitnodigt een gesprek aan te gaan met jou of je collega’s is dan ook onmisbaar. Daarom wil ik je graag enkele tips geven over de inrichting van je beursstand.

Presentatiewand steeds populairder

Steeds vaker maken bedrijven gebruik van presentatiewanden op beurzen. Dit is ook helemaal niet gek, want een presentatiewand brengt vaak een luxe en duurzame uitstraling met zich mee. Deze wanden zijn er in allerlei formaten en geven je de mogelijkheid om beursbezoekers in één oogopslag te laten zien wat jouw bedrijf doet en wat dit voor hen kan betekenen. Doordat bijna elke bedrijf tegenwoordig gebruik maakt van een presentatiewand, is het gevolg dat vele bedrijven het idee hebben dat ze een presentatiewand nodig hebben alvorens zij nagedacht hebben over welke boodschap ze er op welke manier mee willen overbrengen. Ik wil jullie er graag op wijzen om eerst ook goed na te denken over de inhoud en het ontwerp van de presentatiewand. Als iedereen immers gebruik maakt van een mooie presentatiewand, moet jouw wand wel extra speciaal zijn om echt op te vallen.

rollup bannersFlexibele rollup banners

Een andere mogelijkheid om je bedrijf op een leuke manier te presenteren is door een rollup banner in te zetten. Deze optie is wat voordeliger dan een presentatiewand en is bovendien snel op te zetten, makkelijk te vervoeren en neemt weinig ruimte in beslag. Net als de presentatiewanden zijn rollup banners ook in allerlei maten verkrijgbaar. Echter, bij deze manier van bedrijfspresentatie gaat het meer om de kleine details: zorg ervoor dat de banner van goede printkwaliteit is en geen kreukels bevat. Door verlichting toe te voegen ga je net een stapje verder door je banner letterlijk in de schijnwerpers te zetten.

Stand met presentatiemappen en visitekaartjes

Nu ik twee mogelijke manieren heb genoemd om bezoekers naar je stand te lokken, is het natuurlijk ook belangrijk dat de tafel van de stand ook uitnodigend en professioneel is ingericht. Zorg er in elk geval voor dat er altijd visitekaartjes klaar liggen zodat mensen deze makkelijk mee kunnen pakken. Extra informatie over je bedrijf en de diensten die je aanbiedt, kun je bijvoorbeeld presenteren in een presentatiemap met bedrijfslogo of een brochure van jouw bedrijf. Hoe deze eruit zien, kun je helemaal zelf bepalen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een presentatiemap met een speciaal vakje voor je visitekaartje te laten maken.

Inhoud en ontwerp minstens zo belangrijk

Al met al zijn er dus meerdere manieren om jouw bedrijf de show te laten stelen op een beurs. De belangrijkste tip die ik je wil meegeven is om altijd eerst na te denken wat en hoe je dit wilt communiceren naar potentiële klanten voordat je een presentatiemiddel aanschaft.Bij vragen over de verschillende producten, kun je altijd contact met ons opnemen. Onze werknemers vertellen je graag meer over alle mogelijkheden.

Opgeruimd staat netjes

Tot slot nog een tip om een veelgemaakte fout te voorkomen: hoe makkelijk het ook is, laat je eigen spullen én die van je collega’s nooit rondslingeren op of voor de stand. Dat staat erg slordig en onprofessioneel.