7 tips om een effectieve roll up banner te maken

Sta je met je bedrijf, winkel of vereniging op een evenement of beurs, dan kan een goede banner niet ontbreken. Een roll up banner functioneert eigenlijk net als een advertentie of flyer.

Je wilt kort en krachtig duidelijk maken wat je te bieden hebt en je producten of diensten promoten. Lees hier onze tips voor een goed ontwerp voor je roll up banner.

Begin met een goed roll up banner

Een roll up banner is levensgroot, dus je kijkt er heel anders naar dan bijvoorbeeld een flyer. Houd hier rekening mee bij je ontwerp. Zorg voor een goede basis: kies de kleuren die aansluiten bij je huisstijl, zo ben je herkenbaar. Zet de hoofdboodschap (bijv. je logo, slogan, website, een product of speciale aanbieding) bovenaan, op ooghoogte. Onderaan de banner is een logische plek voor contactinformatie. Mensen scannen de banner snel dus houd het vooral simpel; “less is more”.

Belankrijke ontwerptips voor je roll up banner:

 1. Let op de achtergrondkleur en de kleur van de letters zodat alles goed leesbaar is, van dichtbij en van een grote afstand. Hoe groter het contrast hoe beter. Donkere letters op een lichte achtergrond zijn over het algemeen het beste.
 2. Kies een goed leesbaar lettertype. Hoe drukker een lettertype, hoe lastiger dit te lezen is. Schreefloze letters (zoals Sans serif, Arial, Helvetica, Univers, Verdana) zijn beter leesbaar op banners dan schreefletters (o.a. Times New Roman, Georgia).
 3. De beste (minimale) lettergrootte op een roll up banner is 60 pt.
 4. Een marge van 3 cm rondom de tekst zorgt ervoor dat het rustig oogt en goed leesbaar is.
 5. Zorg dat de afbeeldingen die je gebruikt van goede kwaliteit zijn. De minimale vereiste resolutie voor afbeeldingen op banners is 150 dpi, aangeleverd in CMYK.
 6. Let erop dat er geen teksten en belangrijke elementen tegen de zijkant aan staan. Houd over het algemeen een veiligheidsmarge van 5 cm rondom aan. Zo voorkom je dat er teksten of elementen buiten de banner vallen of wegvallen in de cassette.

Alle details van de afmetingen voor het aanleveren van je ontwerp vind je in de handige template. Voor de zekerheid controleert één van onze medewerkers het bestand ook nog voor het drukken.

 1. Als laatste nog een bonustip: bestel lampjes voor bij de banner. Deze kun je boven op de rand plaatsen waardoor ze op je banner richten. Zo is deze in alle omstandigheden goed zichtbaar.

Hopelijk hebben we je zo goed op weg geholpen. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor een uitgebreid advies over je roll up banner. Onze medewerkers kunnen je ook helpen met het ontwerp.

Alle voordelen van een roll up banner op een rijtje

Je wilt natuurlijk professionaliteit uitstralen met een banner van goede printkwaliteit en goed materiaal, want je wilt geen kreukels in je banner. De full colour roll up banner van stevig PVC materiaal voldoet helemaal aan je kwaliteitseisen. Enkele andere kenmerken van een roll up banner zijn:

 • Flexibel in te zetten; de rolbanner neemt maar weinig ruimte in beslag. Je neemt de handige lichtgewicht cassette mee in de draagtas en rolt hem uit waar nodig.
 • Makkelijk op te bergen; alles zit bij elkaar in de compacte cassette.
 • Keuze uit drie verschillende breedtes; 85, 120 of 200 cm, de hoogte is altijd 2 meter.
 • Keuze uit drie verschillende cassettes; een budget cassette voor af en toe, de standaard cassette voor regelmatig gebruik of de luxe cassette voor dagelijks gebruik.
 • Keuze uit een zilveren of zwarte cassette.
 • Duurzaam en sterk materiaal dat lang meegaat.

Wil je een rollup banner laten drukken? Bestel hem online of bel even!