5 tips voor het ontwerpen van een prachtig visitekaartje

Door een goed ontworpen visitekaartje aan een ander te overhandigen, hoop je dat deze persoon jou blijft herinneren en in de toekomst contact met je opneemt.

Visitekaartje ontwerpen

Daarom is het dan ook van groot belang dat jouw visitekaartje is voorzien van een mooi en effectief ontwerp. Geïnspireerd door veelvoorkomende fouten tijdens het ontwerpproces, geef ik je hieronder vijf handige tips zodat jij jouw nieuwe visitekaartje zelfverzekerd aan mogelijke zakenpartners kunt overhandigen.

Straal een duidelijke boodschap uit

Wanneer je eenmaal je visitekaartje hebt overhandigd, dan wil je natuurlijk dat de ander thuis nog weet wie jij was en wat je voor hem of haar kunt betekenen. Vooral op evenementen zoals grote beurzen worden er ontzettend veel visitekaartjes uitgedeeld en kan het moeilijk zijn om aan het einde van de dag nog precies te herinneren welke persoon met welk verhaal bij welk visitekaartje hoort. Een visitekaartje met een duidelijke boodschap met wie jij bent en wat je te bieden hebt, is dan ook onmisbaar.

Gebruik hoge kwaliteit afbeeldingen

Kies je ervoor om een foto of afbeelding toe te voegen op jouw visitekaartje? Leuk idee, maar houd er dan wel rekening mee dat deze van een hoge kwaliteit is. Een wazige afbeelding of een korrelig bedrijfslogo is natuurlijk het laatste wat je wilt op jouw visitekaartje. Wees je er dus altijd van bewust dat wanneer de afbeelding of foto er op jouw computer goed uitziet, dit niet per definitie het geval is wanneer het op papier gedrukt wordt.

Voorkom een overvol of te leeg visitekaartje

Mensen willen vaak zoveel mogelijk informatie op één visitekaartje drukken. Maar teveel informatie leidt juist vaak af van de belangrijke gegevens. Bovendien oogt een te leeg kaartje vaak onaantrekkelijk. Zorg er in elk geval voor dat je bedrijfsnaam en je contactgegevens goed zichtbaar zijn. Een leuke slogan die meteen duidelijk maakt wie jij bent en/of wat jij te bieden hebt, maakt jouw visitekaartje helemaal af.

Kies een geschikte vorm en formaat

Visitekaartje ontwerpen

Er is natuurlijk het standaard formaat van een visitekaartje (creditcard formaat), maar met een ander formaat of vorm kan je jezelf onderscheiden van anderen. Opvallen is meestal goed, maar sla er niet teveel in door. Het idee van een visitekaartje is en blijft dat je deze gemakkelijk in je portemonnee of broekzak kunt opbergen, dus met een veel te groot of onhandige vorm visitekaartje zal je jezelf waarschijnlijk op een negatieve manier onderscheiden van de rest.

Goed drukwerk

Nu je op de hoogte bent van alle tips voor een goed ontworpen visitekaartje, wil ik je nog een laatste tip geven voor de realisatie van jouw mooie nieuwe visitekaartje. Het laatste wat je wilt is dat jouw kaartje er goedkoop uitziet of aanvoelt. Laat je kaartje dan ook altijd drukken op dik papier en print het absoluut niet zelf. Drukkerijen maken gebruik van de beste drukwerktechnieken waardoor de kleuren mooi uitkomen én het drukwerk er professioneel uitziet.

Zo, nu ben je klaar om jouw eigen visitekaartje te ontwerpen! Heb je behoefte aan advies of ben je op zoek naar een adresje waar je jouw visitekaartjes kan laten drukken? De medewerkers van Q-Promotions helpen je graag op weg!