Duurzaam drukwerk:

Terwijl we in de krant lezen over smeltend zuidpoolijs, zetten velen de airco op standje pinguïn - een gewoonte die niet echt nodig is!

Bij Q streven we naar maximale milieuvriendelijkheid en we doen ons best om drukwerk te leveren met minimale milieubelasting. We drukken met mineraalvrije offset-inkten op plantaardige basis, combineren drukvellen, minimaliseren printen, scheiden ons afval zo veel mogelijk en besparen zelfs water door bier te drinken.

Bij milieubewuste keuzes zijn de geselecteerde papiersoorten van cruciaal belang. Laten we enkele eco-vriendelijke opties verkennen die niet alleen de natuur sparen, maar ook jouw boodschap met stijl overbrengen. Van gerecycled papier tot duurzame producten, hieronder vind je coole keuzes die niet alleen praktisch zijn, maar ook goed zijn voor onze planeet!

Recycled Offset: een tweede leven voor papier
Duurzaamheid begint bij de basis, daarom is Recycled Offset een uitstekende keuze voor milieubewust drukwerk. Dit papier wordt gemaakt van gerecycled papierafval, waardoor het een tweede leven krijgt. Het resultaat? Een hoogwaardige papiersoort die niet alleen eco-vriendelijk is, maar ook een mooie afdrukkwaliteit biedt. Het is een kleine stap voor jou, maar een grote sprong voor het milieu.

Munken Pure Rough: elegantie met een groen randje
Wil je duurzaamheid combineren met een vleugje elegantie? Munken Pure Rough is de keuze voor jou. Dit papier, gemaakt van FSC-gecertificeerde houtvezels, biedt niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar benadrukt het ook het belang van verantwoord bosbeheer. Het voelt niet alleen goed aan in je handen; ook in je hart, wetende dat je een milieuvriendelijke keuze maakte.

Groeipapier: breng je boodschap letterlijk tot bloei
Stel je voor dat je drukwerk na gebruik niet in de prullenbak belandt maar wordt omgetoverd tot iets moois. Groeipapier maakt dit mogelijk. Dit speciale papier bevat zaden die, wanneer geplant, uitgroeien tot prachtige bloemen of kruiden. Het is niet alleen een boodschap op papier, maar ook een kans om letterlijk iets moois te laten groeien.

Kartonnen roll-up banners: weg met aluminium, hallo karton!
Ben je het zat om aluminium cassettes van je roll-up banners weg te gooien? Maak kennis met de kartonnen roll-up banner, een innovatieve en milieuvriendelijke oplossing. Deze banners zijn vervaardigd uit 100% recyclebaar karton en papier, dus niet alleen eenvoudig te recyclen, maar ze verminderen ze ook je ecologische voetafdruk. De cassette, gemaakt van duurzaam golfkarton en de banner van 200 g/m²-fotopapier, maken dit een groene keuze en een esthetisch aantrekkelijke optie voor jouw beurspresentatie.

PaperWise: duurzaamheid van blad tot blad
Naast de eerder genoemde duurzame papiersoorten is er nog een bijzondere speler op het toneel: PaperWise. Geïnspireerd door het principe dat de natuur geen afval kent, geeft PaperWise landbouwafval een tweede leven als hoogwaardig, duurzaam papier en karton. Hoe werkt het?
Bladeren en stengels die na de oogst overblijven, normaal gesproken beschouwd als afval, worden bij PaperWise omgezet in grondstoffen voor papier en karton. Dit proces draagt niet alleen bij aan het verminderen van landbouwafval, maar we waarborgen ook dat ze voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Sign Again: Innovatie Ontmoet Recycling
Voeg het revolutionaire Sign Again toe aan je duurzame assortiment. Dit is het allereerste 100% gerecyclede plaatmateriaal. Sterk, slag- en krasvast, brandveilig en buigzaam – het heeft alles. Met een gerecyclede look en feel draagt Sign Again bij aan de circulaire economie. Je zet niet alleen een duurzaam product in de markt, je maakt ook een statement voor een groenere toekomst.