Drukwerk stansen in een eigen vorm?

Drukwerk laten stansen? Kat in ’t bakkie voor Q-Promotions! Dankzij prestigieuze machines als de Heidelberg en de Zünd kunnen we je drukwerk in allerlei gedurfde vormen afwerken.

Drukwerk stansen in eigen vorm

Een flyer over kattenvoeding laat je bijvoorbeeld stansen in de gestalte van een kat. Of wat dacht je van een origineel visitekaartje met een gestanst logo, patroon of naam? En een levensgroot kartonnen reclamepaneel in een specifieke vorm is gegarandeerd een visueel hoogstandje – van even hoogwaardige kwaliteit natuurlijk – waarmee je een onuitwisbare indruk maakt. Maar wat is dat stansen nu precies en waarom is het eigenlijk goedkoper om bestaande stansvormen te gebruiken?

Je drukwerk stansen of contour snijden?

Contour snij- en stansmachines worden gebruikt voor patronen die de standaard snijmachine niet kan snijden. Denk daarbij aan letters, je bedrijfslogo, ronde vormen, katten of andere (beestachtige) figuren die niet vierkant of rechthoekig zijn. Stansen gebeurt door middel van (op maat gemaakte) stansmessen die op een houten persplaat worden bevestigd. Met een flinke kracht wordt het gewenste materiaal tegen de persplaat gedrukt, waardoor de vorm als het ware uit het materiaal wordt geslagen. Voor een aantal populaire vormen zijn al bestaande stansvormen aanwezig. Zo hebben wij – of eigenlijk de drukwerkleveranciers waar Q-Promotions vaak mee samenwerkt – diverse kapvormen voor documentatie- en presentatiemappen, een stans voor deurhangers en templates voor flyers met ronde hoeken. Ook zijn er verschillende standaard vormen voor stickers en doosjes beschikbaar. Daardoor kunnen we deze producten snel én goedkoop leveren.

Een eigen stansvorm laten maken

Een eigen stansvorm laten maken

Wil je drukwerk met een unieke vorm? Dan zetten we diezelfde drukwerkleveranciers wat harder aan het werk en zorgen we ervoor dat je een geheel eigen stansvorm krijgt. Houd er dan wel rekening mee dat de kosten wat hoger zullen zijn. Omdat iedere stans op maat gemaakt wordt, betaal je namelijk altijd stansmeskosten. Stansen op maat is daarom alleen interessant bij middelgrote en grote oplages. Daar staat tegenover dat de stans altijd bewaard wordt, waardoor exact dezelfde stansdruk op een later moment opnieuw besteld kan worden. Zónder de stansmeskosten. Ideaal dus voor tijdloos drukwerk zoals afwijkende bierviltjes en ronde folders met een blijvende (aandachts)waarde.

Bij een kleine oplage tot circa 150 exemplaren is contour snijden goedkoper. Het resultaat is nagenoeg hetzelfde, het proces totaal anders. De scherp geslepen messen van de digitale snijmachine volgen precies de vooraf geprogrammeerde banen van jouw ontwerp. Omdat de snijmachines computergestuurd zijn, zijn de opstartkosten een stuk lager. Als je bijvoorbeeld een lokale flyeractie opzet of een klein aantal uitnodigingen in een opvallende vorm creëert, dan is contour snijden waarschijnlijk de beste optie.

Opvallend veel mogelijkheden

Niet alleen zijn de meest complexe vormen en unieke creaties mogelijk, ook de mogelijkheden in materialen en maten zijn groot. Mooi, dik en luxe glanspapier voor een onderscheidende uitstraling, vinyl stickers of gewoon simpel briefpapier? Alle vormen van papier en karton kun je laten stansen of snijden. In klein formaat of XXL.

Binnen de stansvorm kunnen ook meteen vouwlijnen worden gezet. Zo kunnen we in één keer stansen én rillen. Zoals bijvoorbeeld gebeurt bij de productie van kartonverpakkingen, offertemappen en displays. Gewenste boorgaten of andere inkepingen en perforatielijnen zijn al net zo goed realiseerbaar.

Wil je meer weten over (de mogelijkheden van) stansen of contour snijden? Ons personeel helpt je graag verder. Een eigen stansvorm laten maken of contour gesneden drukwerk bestellen kan natuurlijk ook. Vorm een geniaal idee en wij vormen ‘m om tot een nog genialer eindproduct. Dus laat je creativiteit de loop. We dagen je uit!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Stansvorm laten maken