Goudfolie: net dat beetje extra

Baby-, huwelijk-, en verjaardagskaarten of magazines en boeken (be)drukken met goudfolie? Deze optie overwegen is zeker de moeite waard. Eigenlijk bestaat het product al lang, maar is in de afgelopen jaren erg populair.

Q-Promotions biedt drie opties in goudfolie drukwerk, waarbij de opties verschillen per oplage en wensen van de klant. 

Optie 1: digitale druk
De digitale druk maakt het mogelijk om je drukwerk betaalbaar een exclusief gevoel te geven. Al vanaf een oplage van één stuk is het mogelijk om op maat gemaakt drukwerk te realiseren. Bij deze manier van drukken hecht de folie aan een voorgedrukte laag zwarte inkt, hierbij komt druk en opwarming kijken. Je krijgt het beste resultaat op een glad oppervlak, daarom wordt er bij deze techniek vaak gekozen voor een extra mat laminaat als basis voor de folie. Op deze manier kan je zonder al te veel poespas een prachtige uitkomst bieden. De digitale druk kan in goud, zilver of brons worden uitgevoerd. We adviseren altijd de digitale druk als de oplage kleiner is dan 250 stuks.

“Zonder al te veel poespas, een prachtige uitkomst”

Optie 2: cold foil

Cold foil is geschikt voor grotere oplages, vanaf 250 stuks, hiervoor is namelijk een drukpers of grote opzetpers nodig. Cold foil is relatief betaalbaar en is de meest milieuvriendelijke variant die wij aanbieden. Bij cold foil is het mogelijk om alle kleuren van de geprinte inkt metallic te maken. Bij cold foil wordt als het ware een kleeflaag toegepast op de plekken waar er folie moet komen. Er wordt een drukvel tegen de folie aangezet en uiteindelijk geprint. Doordat de inkt als laatste komt, is iedere kleur folie mogelijk en dat maakt deze optie zo veelzijdig.

Optie 3: klassieke foliedruk 

De klassieke druk wordt gedrukt met een stempel, ook wel cliché genoemd. De stempel wordt in de gewenste vorm van het folie uitgesneden en vervolgens met de folie op het drukwerk geappliqueerd. Deze foliedruk is de meest klassieke en kostbare versie, omdat het drukproces verloopt onder hoge druk bij een warmte van 130 graden. De standaardkleuren zijn goud, zilver of brons. Het gebruik van andere kleuren is ook mogelijk. Deze moeten echter speciaal worden ingekocht, waardoor het proces langer duurt en kostbaarder wordt. Hierover zijn wij dan ook goudeerlijk. 

Levertijden 

De levertijden van deze druk verschillen per optie. Met de digitale druk en cold foil reken je doorgaans 5 tot 7 werkdagen. De klassieke druk neemt wat meer tijd in beslag, reken op 1 á 2 weken totdat het product bij je binnen is. Dit komt doordat de stempel op maat gemaakt moet worden voordat het drukken kan beginnen. 

Een gouden meerwaarde 

De meerwaarde van foliedruk is ongekend, vanwege de veelzijdigheid. Het kan toegepast op trouwkaarten en geboortekaarten, maar ook een jubileumuitgave van een magazine of brochure met producten voor het nieuwe jaar. Goudfolie trekt de aandacht van het oog, dat wil je voor geen goud missen.