Duurzaam drukwerk:

Terwijl we in de krant lezen over smeltend zuidpoolijs, zetten velen de airco op standje pinguïn - een gewoonte die niet echt nodig is!

Bij Q streven we naar maximale milieuvriendelijkheid en we doen ons best om drukwerk te leveren met minimale milieubelasting. We drukken met mineraalvrije offset-inkten op plantaardige basis, combineren drukvellen, minimaliseren printen, scheiden ons afval zo veel mogelijk en besparen zelfs water door bier te drinken.

Bij milieubewuste keuzes zijn de geselecteerde papiersoorten van cruciaal belang. Laten we enkele eco-vriendelijke opties verkennen die niet alleen de natuur sparen, maar ook jouw boodschap met stijl overbrengen. Van gerecycled papier tot duurzame producten, hieronder vind je coole keuzes die niet alleen praktisch zijn, maar ook goed zijn voor onze planeet!

Recycled Offset: een tweede leven voor papier
Duurzaamheid begint bij de basis, daarom is Recycled Offset een uitstekende keuze voor milieubewust drukwerk. Dit papier wordt gemaakt van gerecycled papierafval, waardoor het een tweede leven krijgt. Het resultaat? Een hoogwaardige papiersoort die niet alleen eco-vriendelijk is, maar ook een mooie afdrukkwaliteit biedt. Het is een kleine stap voor jou, maar een grote sprong voor het milieu.

Munken Pure Rough: elegantie met een groen randje
Wil je duurzaamheid combineren met een vleugje elegantie? Munken Pure Rough is de keuze voor jou. Dit papier, gemaakt van FSC-gecertificeerde houtvezels, biedt niet alleen een natuurlijke uitstraling, maar benadrukt het ook het belang van verantwoord bosbeheer. Het voelt niet alleen goed aan in je handen; ook in je hart, wetende dat je een milieuvriendelijke keuze maakte.

Groeipapier: breng je boodschap letterlijk tot bloei
Stel je voor dat je drukwerk na gebruik niet in de prullenbak belandt maar wordt omgetoverd tot iets moois. Groeipapier maakt dit mogelijk. Dit speciale papier bevat zaden die, wanneer geplant, uitgroeien tot prachtige bloemen of kruiden. Het is niet alleen een boodschap op papier, maar ook een kans om letterlijk iets moois te laten groeien.