Witprint maken

Het maken van een steunkleur wit in 3 stappen. Een alles verhelderende uitleg over een steunkleur wit, ofwel een witprint. Wat is het en hoe maak je deze?

Stap 1.

Klik op het menu rechtsboven op je Color (Kleur) venster. Zie je dit venster niet, activeer je deze in Window (Venster) en Color (Kleur). Kies voor Create New Swatch (Nieuw staal maken). Een nieuwe staal kun je ook aanmaken via het venster Swatches (Stalen).

Stap 2.

Er verschijnt een pop-up venster met de titel New Swatch (Nieuwe staal) in beeld. Deze geef je de naam White, Tip: geef de steunkleur een opvallende kleur, zodat deze zichtbaar wordt in je ontwerp. Ondanks de opvallende kleur, printen we deze wit. Bij type kies je voor Spot Color (Steunkleur). Klik dan op OK.

Stap 3.

Plaats vervolgens het object met de steunkleur White achter de delen waar je de witprint op wilt toepassen.

En klaar is het steunkleur White!

Daarnaast hebben we nog een paar handige tips voor je:

Bestaat je opmaak uit twee ‘lagen’ (full color en White) over elkaar heen? Geef de bovenste laag dan het kenmerk ‘Vulling overdrukken’. Op deze manier worden beide lagen gelezen door ons printsysteem.

Is jouw full color laag heel complex? Leg dan je ‘White’ laag boven en zet deze op overdruk. Deze opbouw van het bestand heeft geen invloed op de volgorde van printen, die wordt namelijk gebaseerd op de specificaties die je bij het bestellen invoert.