Preeg/blinddruk

Bij pregen, ook wel blinddruk genoemd, wordt er een reliëf aangebracht in het papier. Een stijlvolle manier om zonder inkt een element aan je ontwerp toe te voegen.

Het papier wordt geperst tussen een metaal en een zacht polymeer, hierdoor krijg je een verhoogd of een verdiept beeld. Het reliëf is afhankelijk van het gebruikte papier. Blinddruk kun je best selectief gebruiken. Je krijgt het mooiste en meest stijlvolle effect als je alleen je logo of een kleine afbeelding als preeg plaatst.

Hoe lever je aan:

Maak het ontwerp van je drukwerk op de normale manier. De extra laag voor de preeg maak je in een apart document dat exact dezelfde afmetingen heeft als je eigenlijke ontwerp. In dit document plaats je het element dat je graag in blinddruk wil zien in 100% zwart (geen samengesteld zwart!). Gebruik geen andere kleuren in dit document. Plaats het element op de plaats in het ontwerp waar jij wil dat de blinddruk wordt aangebracht.

Producten met preeg zijn helaas nog niet via de online webshop te bestellen. Neem hiervoor contact met ons op en we adviseren je graag over de mogelijkheden!

Let op:

Kies je voor blinddruk dan is het reliëf ook aan de achterzijde van je document zichtbaar. Hou hier rekening mee bij het maken van je ontwerp.