Zakelijke kerstkaarten versturen, waarom en hoe?

Geschreven door Lukas Appeldoorn op 8 december 2017

Zakelijke kerstkaart drukken

Ga jij een leuke kerstgroet sturen naar je collega’s en/of relaties? Maak er iets leuks van! Kerstkaarten sturen en ontvangen is en blijft een traditie. Want een echt kaartje blijft toch persoonlijker dan een mailtje. Zakelijke kerskaarten versturen is ook helemaal niet moeilijk. Je bestelt de kerstkaarten gewoon online, laat ze helemaal naar jouw zin drukken en ook nog versturen.

Kant en klaar of eigen ontwerp

Je kunt de hele kerstkaart zelf ontwerpen. Met een grappige foto van je team met een kerstmuts op, of juist iets serieuzer met je logo of een afbeelding gerelateerd aan het product of de service die je aanbiedt, in kerstsfeer natuurlijk. Of personaliseer een standaard ontwerp, hier hebben we een groot aantal voorbeelden van. Als je een leuk ontwerp hebt uitgekozen zorgen wij ervoor dat jouw bedrijfsnaam en boodschap er op komen te staan.

Als je een adressenlijst aanlevert kunnen we meteen het adres op de kaart of de envelop printen. Als het drukwerk klaar is kunnen ze gelijk op de post, dat doen we ook voor je. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar. Wel zo handig tijdens een drukke eindejaarsperiode.

Welke afwerking kies je voor je kerstkaart?

Naast het kiezen van een leuk plaatje voor op de voorkant en een goede tekst aan de binnenkant zijn er ook een aantal mogelijkheden om de kerstkaart een speciale afwerking te geven.

De kerstkaarten worden gedrukt op enkelzijdig gestreken sulfaatkarton. Dit is een hoogwaardig grafisch karton, uitermate geschikt voor wenskaarten. Het heeft de hoogste witheid onder alle kartonsoorten en is stevig en scheurvast. De ongestreken kant is geschikt om op te schrijven. Wil je zelf je kerstkaarten schrijven, dan is een ongestreken achter- of binnenkant dus wel zo handig.

De andere zijde kan worden voorzien van verschillende afwerkingen, zoals glans of mat laminaat. We zetten de mogelijkheden even op een rijtje.

Glans, mat of soft touch

Gestreken papier glanst sowieso maar door middel van lamineren kun je een extra luxe uitstraling geven aan je kerstkaart. Er wordt dan een speciale laag op de kaart aangebracht. Met een glans laminaat krijgt je kaart een extra glimmende uitstraling. Wil je dit niet dan kun je voor een matte variant kiezen. Dit ziet er ook luxe uit maar is een stuk rustiger en zakelijker. Naast een mat laminaat kun je ook kiezen voor soft touch. Soft touch is een fluweelzacht laminaat en geeft een warme uitstraling.

UV spot

Als je alleen een bepaald deel van de kaart er uit wil laten springen dan pas je UV spot toe. Hiermee wordt het gekozen deel voorzien van een glanzend laagje. Zo laat je een stuk tekst of een (deel van een) afbeelding extra opvallen. Als er dan licht opvalt, glinstert het mooi. Onder de UV spot wordt standaard een mat laminaat gebruikt voor een mooi contrast.

De oppervlakken die spot UV lak krijgen moeten wel groot genoeg zijn, want de UV spot wordt met een aparte machine aangebracht. Bij kleine details is dit lastig en kan de lak net ernaast terecht komen.

Goud of zilver

Met foliedruk kun je een gouden of zilveren laagje toevoegen. Bij deze techniek wordt er met een messing stempel folie aangebracht onder een temperatuur van ±130 graden. Goud en zilver passen natuurlijk goed bij de feestdagen maar je kunt ook andere kleuren folie kiezen. De kerstkleuren rood of groen bijvoorbeeld.

Reliëf

Met een preeg kan er een reliëf in het papier aangebracht worden. Onder druk wordt de vorm er dan in geperst. Zo breng je een sneeuwpop bijvoorbeeld tot leven. Denk er wel aan dat aan de achterkant de preeg ook zichtbaar is, alleen in spiegelbeeld. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld tekst wilt plaatsen op de achterkant.

Zakelijke kerstkaarten bestellen

Bestel je kerstkaarten op tijd zodat ze ook op tijd verstuurd kunnen worden. Wil je een van de standaard ontwerpen personaliseren? Neem dan contact met ons op zodat we je deze toe kunnen sturen. Wil je extra creatief uitpakken? Dat kan natuurlijk, we kunnen al je ideeën uitvoeren. Neem even contact met ons op om te brainstormen!