Ideeën festival aankleding en drukwerk

Geschreven door Nick Grein op 7 april 2016

festival aankleding

Het festivalseizoen is nu officieel begonnen. Organiseer jij zelf een festival en wil je er zeker van zijn dat je alles geregeld hebt én de aankleding van het festival er onvergetelijk uitziet? In deze blog vertellen wij je over alle soorten drukwerk die helpen bij de promotie van je festival, maar ook drukwerk dat zorgt voor de juiste sfeer. Lees verder en ontdek hoe andere festivals je voorgingen!

Festival promoten

De meest bekende reden waarom drukwerk wordt ingezet is ter promotie. Een festival is niks zonder bezoekers, en bezoekers moeten dan ook op de hoogte gebracht worden van het evenement. De juiste woorden en beelden moeten potentiële bezoekers overtuigen om een kaartje te kopen. Op het gebied van drukwerk zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan posters of stickers ophangen in de stad (let op: doe dit alleen op plekken waar dit ook daadwerkelijk toegestaan is) of bedrukte bierviltjes laten gebruiken in kroegen waar jouw doelgroep veel komt. Hierbij geldt vooral dat je je niet hoeft te beperken tot één medium. Het kan juist enorm effectief zijn om je boodschap in dezelfde huisstijl te verspreiden over meerdere kanalen.

Praktisch festival drukwerkfestival drukwerk

Is de promotie eenmaal geslaagd en kun je niks anders dan uitkijken naar een geweldig festival? Dan is het de hoogste tijd om ook na te gaan denken over de dag(en) zelf. Welk drukwerk heb je nodig voor het festival zelf? Tickets, consumptiebonnen, een programmaboekje of timetable en borden of spandoeken voor bewegwijzering zijn slechts enkele voorbeelden. Neem ook hierbij weer de huisstijl van het festival als uitgangspunt voor een professionele uitstraling en bespaar tegelijkertijd ontwerptijd/kosten.

Drukwerk als festival aankleding

Drukwerk kan dus tijdens festivals ingezet worden voor praktische doeleinden zoals het voor bezoekers duidelijk maken waar bijvoorbeeld de muntverkoop en toiletten te vinden zijn. Of om het programma naar bezoekers toe te communiceren. Echter kan drukwerk ook erg effectief zijn om een festival leuk aan te kleden en een gezellige sfeer te creëren. Denk bijvoorbeeld aan de ingang van Lowlands die elk jaar weer bestaat uit vijf grote zuilen omringd met prachtig gekleurde spandoeken. Dit ziet er leuk uit, maar draagt tevens bij aan de herkenbaarheid van Lowlands. Ook Mysteryland maakte volop gebruik van drukwerk om het podium aan te kleden. Een tiental spandoeken zorgden ook hier voor een mooie aankleding.

Festival drukwerk onder één dak

Heb jij ook allerlei soorten drukwerk nodig voor een festival of evenement? Wij van Q-Promotions begrijpen hoe handig het is om dit allemaal in één keer te regelen bij één drukwerkleverancier. Ons assortiment is dan ook enorm en wij denken graag met je mee over hoe drukwerk jou kan helpen je festival te promoten en te decoreren. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en wie weet zien we je binnenkort wel op een geweldig een sfeervol aangekleed festival!