Duplex drukwerk

Een nieuw product dat we graag willen uitlichten is ons duplex drukwerk.

Duplex drukwerk

Het product is zo nieuw dat we eerst even de term zullen toelichten, duplex drukwerk is namelijk drukwerk dat is opgebouwd uit meerdere lagen. Duplexen ook wel cacheren genoemd, is het samenvoegen van twee of meerdere losse vellen papieren tot één dikker vel. Door twee toplagen samen te voegen met één of twee gekleurde tussenlagen krijgt je drukwerk net iets extra’s. Op deze manier ontstaat er namelijk een mooi gekleurd laagje op de snede van je drukwerk.

In dit artikel laten we je graag kennis maken met een nieuw product in ons assortiment en vertellen we je meer over de vele toepassingen van duplex drukwerk.

Verfraai visitekaartjes, kaarten en uitnodigingen met een gekleurd laagje

Voorzie je drukwerk met een gekleurd laagje en maak iets unieks van bijvoorbeeld een visitekaartje. Niet alleen visitekaartjes kun je voorzien van een gekleurd tussenlaagje, het is ook een leuke toevoeging aan bijvoorbeeld geboortekaartjes of uitnodigingen. Tip: bij een geboortekaartje of kaart is het leuk om de bedrukking in één kleur te houden, dezelfde kleur als de tussenlaag. Dit houdt het kaartje rustig.

Visitekaartjes

vanaf 65,- excl. btw

Duplex kaarten

Kaarten

vanaf 65,- excl. btw

Duplex uitnodigingen

Uitnodigingen

vanaf 65,- excl. btw

Duplex drukwerk met 3 of 4 lagen

Hoe wordt je duplex drukwerk vervaardigd? De basis optie voor duplex drukwerk bestaat uit 3 lagen en wordt als volgt opgebouwd: 325 grams toplaag ruw wit – 270 grams tussenlaag gekleurd – 325 grams toplaag ruw wit. Naast deze basis optie kun je ook kiezen voor een duplex drukwerk dat bestaat uit 4 lagen en wordt als volgt opgebouwd: 325 grams toplaag ruw wit – 270 grams tussenlaag gekleurd – 270 grams tussenlaag gekleurd – 325 grams toplaag ruw wit.

Combineer kleurlagen in de kleuren van je huisstijl

Doordat het drukwerk is voorzien van vier lagen kun je kiezen voor verschillende kleuren tussenlagen, dit kan een leuke optie zijn, als je bijvoorbeeld een visitekaartje wilt voorzien van je huisstijl. Daarnaast kun je ook kiezen voor twee keer dezelfde kleur, om zo de kleurlaag dikker te maken. Hierdoor valt de snede meer op. Let bij het combineren van meerdere kleuren tussenlagen op dat je geen vloekende kleuren bij elkaar neemt, bijvoorbeeld roze en rood. Naast de kleuren roze en rood kun je nog uit vijf andere kleuren  kiezen als tussenlaag, namelijk: zwart, blauw, donkergroen, turquoise en geel.

De voor –en achterzijde van je visitekaartje, kaart of uitnodiging kunnen in full colour geprint worden geheel naar jouw ontwerp. Houd veel wit in het ontwerp, zo is het contrast tussen het witte papier en de gekleurde tussenlaag het duidelijkste.

Wil jij ook graag jouw drukwerk voorzien van een gekleurde tussenlaag? Of heb je nog vragen over deze nieuwe vorm van drukken? Neem dan contact met ons op en wij helpen jou graag verder! Wij zijn er in ieder geval erg enthousiast over!